Geanimeerd gesprek met ondernemers Oosterhoogebrug

Categorie: Nieuws

Geanimeerd gesprek met ondernemers Oosterhoogebrug

Wat betekent het voor ondernemers in de directe omgeving als betaald parkeren aan de Regattaweg wordt doorgevoerd? Wat zijn de plannen voor de bouw van Eemstoren op het bedrijventerrein Oosterhoogebrug? Wat zien ondernemers als sterke punten in het gebied, waar zien zij juist kansen voor verbetering? En wat zouden de Vereniging Bedrijven Noord Oost en de Gemeente Groningen voor de ondernemers kunnen betekenen? Deze en meer vragen stonden centraal tijdens een geanimeerd gesprek met ondernemers van bedrijventerrein Oosterhoogebrug.

Op donderdag 22 april organiseerde de Vereniging Bedrijven Noord Oost een online bijeenkomst voor alle ondernemers van bedrijventerrein Oosterhoogebrug (Koningsweg, Regattaweg, Timpweg). Uitgangspunt hiervoor waren de plannen van de Gemeente Groningen om betaald parkeren in te gaan voeren aan de Regattaweg en de bouwplannen voor een nieuwe woontoren.

Tijdens de online bijeenkomst gingen Vereniging Bedrijven Noord Oost en Gemeente Groningen met ondernemers van terrein Oosterhoogebrug (Koningsweg, Regattaweg en Timpweg) in gesprek over het gebied. Het grootste deel van de bijeenkomst stond in het teken van de mogelijke komst van de Eemstoren en de voorgenomen invoering van betaald parkeren* aan de Regattaweg. De gemeente, vertegenwoordigd door een afvaardiging van het parkeerbedrijf en van stadsontwikkeling, vertelde over deze ontwikkelingen en ging in op vragen en opmerkingen van de aanwezige ondernemers. Wanneer de Regattaweg een betaald parkeren zone wordt, zal dit niet eerder dan in de tweede helft van 2022 worden ingevoerd. Belangrijk is dat alle belanghebbenden hierin zoveel mogelijk betrokken worden, VBNO zal hierin, als belangenbehartiger van de ondernemers in gebied Noord Oost, een gepaste rol spelen.

* Op woensdag 28 april besluit de gemeenteraad of betaald parkeren wordt ingevoerd aan de Regattaweg. Al eerder uitte VBNO in een brief aan de gemeenteraad haar bedenkingen tegen deze voornemens.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte

© 2018 – Vereniging bedrijven noord-oost – Alle rechten voorbehouden