Alleen op de wereld

Categorie: Nieuws

Alleen op de wereld

Hoe stil is het na het ingaan van de avondklok op de bedrijventerreinen?

Het antwoord op deze vraag kan kort zijn: we zijn alleen op de wereld. We proeven de sfeer tijdens een rondrit over verschillende bedrijvenlocaties. Straatlantaarns en verkeerslichten zijn aan, bij verschillende etalages is het licht uit en zo her en der zien we een beperkt aantal mensen nog aan het werk. Maar verder is het een oorverdovende stilte. Een onwerkelijke sfeer bijna waarbij parkeren midden op een normaal drukke straat geen enkel protest van medeweggebruikers oplevert, die zijn er namelijk niet (of nauwelijks).

Wel valt op dat er op parkeerplaatsen nabij bedrijventerreinen nog redelijk veel auto’s staan geparkeerd. En, niet afwijkend van andere rondes, veel troep op de stoep en open deuren en hekken. Lood op het dak is letterlijk roofgoed. Het stelen van lood is een actueel probleem en vraagt extra aandacht. De eerste de beste auto die we checken, blijkt niet op slot te staan. En dan rond 10.30 uur ‘drukte’ op de weg; mensen op weg naar of komende van de nachtdienst? Het is letterlijk een rustige ronde.

* Binnen BBOG (Bedrijfsbeveiliging Omgeving Groningen) werken gemeente, politie, veiligheidsregio en bedrijvenverenigingen onder het motto Schoon, Heel en Veilig samen aan criminaliteitspreventie, beveiliging en veiligheidszorg op de bedrijvenlocaties in Groningen.

Tekst en foto’s: Bert Oost

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte

© 2018 – Vereniging bedrijven noord-oost – Alle rechten voorbehouden