Anekdotes tijdens de lunch

Categorie: Nieuws

Anekdotes tijdens de lunch

Wat er gebeurt als je leden van het eerste uur bij elkaar zet? Een reeks anekdotes en mooie verhalen die de revue passeren. Het dagelijks bestuur lunchte met vier van de vijf grondleggers van jubilerend VBNO die nu nog steeds lid zijn. En merkte dat de energie van veertig jaar geleden, nog altijd niet verdwenen is.

Op 31 mei 2019 vierde VBNO haar veertigjarig bestaan. De vereniging die in 1979 werd opgericht als bedrijfsvereniging van de Oosterhoogebrug telde een aantal grondleggers. Vijf van hen waren Bouwman Aanhangwagens BV, Cornelis Bedrijfsauto’s, Van Meekeren BV, Van der Heide en Greving Transport. Gezamenlijk kwamen ze op voor de belangen van de ondernemers en verenigden ze de krachten toen er een aansluiting op de nieuwe Ringweg gerealiseerd moest worden. De Vereniging Oosterhoogebrug (die later overging in de Vereniging Bedrijven Noord Oost) was een feit.

Veertig jaar na dato zijn de vijf nog steeds lid. Alle reden om ze voor hun trouwe lidmaatschap te bedanken met een heerlijke lunch. Tijdens het eten kwamen de verhalen al gauw los. Eerst over de huidige plannen. Van Meekeren die ideeën te over heeft en denkt over het importeren van Arubaans zand voor een nieuwe horecagelegenheid. Van der Heide sr. die nog altijd een graag geziene ondernemer is en vol passie over het kruideniersvak en de Albert Heijn vertelt. Bouwman Aanhangwagens die druk bezig is het spliksplinternieuwe pand aan de Pop Dijkemaweg te betrekken. En Cornelis Bedrijfsauto’s die naar het voormalig Raab Kärcherpand aan de Koningsweg zal verhuizen.

Na een tijdje kwamen ook de verhalen van vroeger los. Van hoe familiebedrijven van generatie op generatie overgaan. Hoe Bouwman Aanhangwagens ooit startte in de Parkwegbuurt met het verplaatsen van oorlogsrestanten en later verhuisde naar de Pop Dijkemaweg. En hoe de vader en moeder van Frits van der Heide ieder een kruidenierswinkel runden. Met vervolgens het prachtige verloop van Frits’ start in het kruideniersvak, van Spar tot Albert Heijn en alles wat daar bij kwam kijken.

Greving Transport kon helaas niet aanwezig zijn. Het transportbedrijf bestaat dit jaar maar liefst 70 jaar! Om bij de heugelijke feit stil te staan, organiseerden zij een groot feest ‘aan huis’ aan de Timpweg. Ook hier gaf VBNO natuurlijk acte de presence. Greving, ook een echt familiebedrijf, kenmerkt zich door de rood gele vrachtauto’s. Tijdens het jubileum sprak Greving warme woorden en eerde zijn chauffeurs, die na vele jaren trouwe dienst, als echte Grevingchauffeurs door het leven mogen gaan!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte

Contact gegevens

  • Secretariaat
  • Jolanda Staal-Zaagman
    Zeewinde 3-10
    9738 AM Groningen
© 2018 – Vereniging bedrijven noord-oost – Alle rechten voorbehouden