BBOG-inspectie in koud en sneeuw

Categorie: Nieuws

BBOG-inspectie in koud en sneeuw

Tenminste één keer per kwartaal gaan de partners in BBOG gezamenlijk op pad om poolshoogte te nemen van de situatie op de bedrijventerreinen in de gemeente Groningen. Hoe staat de vlag er bij en kan ondernemend Groningen zelf ook iets doen.

Vanwege de coronapandemie is het gezelschap klein. De sneeuw is soms hoog opgewaaid en het is ijzig koud. Toch zien we op het vernieuwde Sontplein veel auto’s met mensen die smikkelen en smullen van de van de fastfoodleverancier meegebrachte etenswaren. Restanten komen veelal naast de prullenbakken terecht net als de verpakking. En uiteraard zien de meeuwen en ongedierte hun kans schoon. Gemeente en ondernemers zouden hier de handen in elkaar moeten slaan en zorgen dat de omgeving er schoon en netjes uitziet.

En wat natuurlijk ook belangrijk is, is dat ondernemers hun spullen goed afsluiten. Dit keer zien we kans de  deuren van een niet onbekend woonwarenhuis wagenwijd open te schuiven. Hier wordt aan het begrip click en collect wel een heel bijzondere betekenis gegeven. De mensen van Cruon bewaken het pand totdat de eigenaar het alsnog deugdelijk heeft afgesloten.

Even verderop ‘inspecteren’ we de Oostendeweg, niet het toonbeeld van een ‘sophisticated’ bedrijventerrein. De autohandel is goed vertegenwoordigd. Maar toch, dit soort ‘randen’ horen ook bij een stad en bij een bedrijventerrein. En het is goed dat we daar ons gezicht laten zien!

Tekst en foto’s: Bert Oost (Boost)

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte

© 2018 – Vereniging bedrijven noord-oost – Alle rechten voorbehouden