De Nacht van de Nacht

Categorie: Nieuws

De Nacht van de Nacht

Afgelopen jaar was de Nacht van de Nacht een groot succes! Door heel Nederland werden er 520 evenementen georganiseerd in het duister waar meer dan 45.000 mensen van hebben kunnen genieten. Meer dan 400 organisaties werkten mee aan de Nacht van de Nacht, zoals sterrenclubs, wandelverenigingen, natuurorganisaties, boswachters, restaurants en natuurfotografen. Ook doofden gemeenten en bedrijven op zo’n 300 plekken reclameverlichting en aanlichting van gebouwen tijdens de Nacht van de Nacht.  

Doet uw organisatie dit jaar ook weer mee? 

In de Nacht van zaterdag 24 oktober organiseren de Natuur en Milieufederaties, voor de 16e keer de Nacht van de Nacht. Op dit moment gaan we er vanuit dat er tegen die tijd weer activiteiten kunnen worden georganiseerd, waarbij deelnemers de schoonheid van de nacht kunnen ervaren. Wanneer dit niet het geval is, zult u dat te zijner tijd van ons horen. Gemeenten en bedrijven kunnen sowieso de aanlichting van gebouwen en bruggen uit doen. Doet jullie organisatie dit jaar ook weer mee? Meld jullie activiteit nu alvast hier aan op de website. We nemen geregeld de lijst met activiteiten mee in de verdere communicatie rondom de Nacht van de Nacht. Vincent Bijlo, André Kuipers, Sacha de Boer, Anita Witzier en Govert Schilling zijn enkele van de ambassadeurs van de Nacht van de Nacht.

Waar is het nog donker?

Nederland is een van de meest verlichte landen ter wereld. Echte duisternis is er bijna niet meer te vinden. Hierdoor wordt het zien van de sterrenhemel steeds zeldzamer en raakt het ritme van (nacht)dieren en mensen verstoord. Veel aanlichting van gebouwen, reclameverlichting langs wegen en wegverlichting brandt de hele nacht door terwijl er nauwelijks iemand langs komt. Dat kan minder en slimmer! Met nieuwe technieken kun je wegverlichting dimmen of juist aanzetten als er een fietser of auto langs komt. Met nieuwe technologie kunnen gemeenten en bedrijven ook veel energie en geld besparen en kan lichthinder worden voorkomen. Met de organisatie van de Nacht van de Nacht willen de Natuur en Milieufederaties aandacht vragen voor onnodige lichthinder en energiebesparing op verlichting.

Meer informatie?

Op onze website www.nachtvandenacht.nl vindt u meer informatie, voor vragen kunt u terecht bij Akkeliene Postema (a.postema@nmfgroningen.nl) of telefonisch op 050-2085004.

Auteur en afbeelding: Natuur en Milieufederatie Groningen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte

Contact gegevens

  • Secretariaat
  • Jolanda Staal-Zaagman
    Zeewinde 3-10
    9738 AM Groningen
© 2018 – Vereniging bedrijven noord-oost – Alle rechten voorbehouden