“Gekken en dwazen rommelen aan deuren en glazen”. Nieuws van BBOG

Categorie: Nieuws

“Gekken en dwazen rommelen aan deuren en glazen”. Nieuws van BBOG

Een spontane reactie van Egbert Ipema van Sign Up (veelzijdig bedrijf voor reclame-uitingen) bij het gesprek over nut en noodzaak van de collectieve surveillance over de bedrijventerreinen in Groningen. Het klopt, waar een surveillant het niet vertrouwt checkt zij of hij daadwerkelijk of ramen en deuren zijn gesloten. Zo niet dan gebeurt dat alsnog, in ieder geval voor het oog van de wereld. De collectieve surveillance gebeurt onder de vlag van BBOG*. Beveiligingsbedrijf CRUON voert uit.

Het is alweer een tijdje geleden dat Egbert in de brievenbus van zijn pand aan de Wasaweg een briefje vond. Met de mededeling dat CRUON aan zijn ramen en deuren had gemorreld en gesloten had bevonden. Mooi dat dat gebeurt, vindt Egbert. Liever dat een beveiliger dat doet dan een inbreker. En dat hij er eigenlijk niets van merkt, behalve dan dat briefje! ‘Dat is goed’, zegt hij: ‘weten dat er in de stille uren iemand over je spullen waakt’.  Het geeft hem rust. 

Verderop in het gesprek komt naar voren dat surveillance eigenlijk niet zonder collectief kan. Het is kostbaar. De gezamenlijke aanpak spaart kosten voor de individuele ondernemer en is zeer effectief. 

*De gezamenlijke surveillancerondes vinden plaats conform de afspraken binnen BBOG (Bedrijfsbeveiliging Omgeving Groningen). Binnen BBOG werken gemeente, politie, veiligheidsregio en bedrijvenverenigingen onder het motto Schoon, Heel en Veilig samen aan criminaliteitspreventie, beveiliging en veiligheidszorg op de bedrijvenlocaties in Groningen. 

Artikel en foto: Bert Oost (BooST)

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte

Contact gegevens

  • Secretariaat
  • Jolanda Staal-Zaagman
    Zeewinde 3-10
    9738 AM Groningen
© 2018 – Vereniging bedrijven noord-oost – Alle rechten voorbehouden