Hekken, deuren en ramen dicht en op slot!

Categorie: Nieuws

Hekken, deuren en ramen dicht en op slot!

BBOG-team checkt of hekken, deuren en ramen van bedrijfspanden goed zijn afgesloten.

Gezamenlijke actie

Mensen van bedrijvenverenigingen, politie en beveiligingsbedrijf CRUON (BBOG*) verzamelen zich vrijdag voor een gezamenlijke actie. Doel is te checken of en in hoeverre bedrijven na sluitingstijd hun panden afdoende afsluiten. Immers, de gelegenheid maakt de dief. Een niet goed afgesloten pand maakt een veel grotere kans op ongewenst bezoek. In 4 gemengde groepen maakt men een ronde door Het Witte Lam, Oosterhoogebrug en Winschoterdiep e.o. Hoendiep wordt met hele team ‘uitgekamd’.  Afspraak is dat waar nog gewerkt wordt en voorbijgangers aangetroffen, het gesprek wordt aangegaan. Immers felle zaklampen en reflecterende hesjes en jassen vallen op en vragen om uitleg. Zonder uitzondering reageert men positief. Zoals de meneer die bij Muelink & Grol nog volop aan het werk is voor de fabricage van onderdelen van cv-installaties.

Voetjes

Ruim 150 bedrijven krijgen ‘bezoek’. Bij ruim 140 zijn ramen, deuren en hekken gesloten. Prima dus en dat laten we weten met een kaartje waarop staat aangegeven dat we ‘ongemerkt’ langs zijn geweest. 11 bedrijven krijgen een wit/blauw-voetje. Opvallend is dat er bij verschillende bedrijven naar alle waarschijnlijkheid nog volop gewerkt wordt maar dat er geen mens is te zien. Lichten branden en de radio schalt luid, ondertussen is het een klein kunstje om bijvoorbeeld de vorkheftruck mee te nemen. Anderen hebben kennelijk vergeten het hek of de deur dicht of op slot te doen en in een enkel geval de sleutel in het slot laten zitten. Voor het oog van de wereld sluiten we af.

Zinvol

In de afsluitende debriefing concluderen we dat de actie uiterst zinvol is geweest. Met een ‘lopende’ surveillance zie je het meest en ‘massaal’ in één gebied aanwezig levert het beste resultaat. Samen optrekken is goed voor de onderlinge verhoudingen. Voor herhaling vatbaar dus!

* Binnen BBOG (Bedrijfsbeveiliging Omgeving Groningen) werken gemeente, politie, veiligheidsregio en bedrijvenverenigingen onder het motto Schoon, Heel en Veilig samen aan criminaliteitspreventie, beveiliging en veiligheidszorg op de bedrijvenlocaties in Groningen.

Tekst artikel: Bert Oost namens BBOG

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte

Contact gegevens

  • Secretariaat
  • Jolanda Staal-Zaagman
    Zeewinde 3-10
    9738 AM Groningen
© 2018 – Vereniging bedrijven noord-oost – Alle rechten voorbehouden