Het is nu tijd voor zonne-energie

Categorie: Nieuws

Het is nu tijd voor zonne-energie

Veel ondernemers willen graag verduurzamen met hun bedrijfsproces of het bedrijfspand benutten om bijvoorbeeld te besparen op energieverbruik. Ondanks de goede intenties komt het er vaak nog niet van om tot concrete actie te komen. Zonde, want zo doet bijvoorbeeld de zon gratis het werk: de zon wekt energie op en schade aan het milieu toe te brengen.

Zon op de daken
Een veelvoorkomend product in het kader van zonne-energie zijn zonnepanelen op daken. Ook bedrijfsdaken worden steeds vaker ingezet om energie op te wekken. Een project voor de gehele provincie Groningen ter stimulering van zonnepanelen op grote bedrijfsdaken van minimaal 1000 m2 is ‘Verzilver uw dak’. Dit project biedt onder meer een gratis dakscan aan en ondersteuning bij aanvraag van een SDE+-subsidie.

Een andere mogelijkheid voor het plaatsen van zonnepanelen op bedrijfsdaken is via Zon Op Alle Daken (ZOAD). Via ZOAD kunnen zonnepanelen juist op kleinere daken worden geplaatst (met een verbruik van maximaal 3 x 80 Ampère) door bedrijven en vastgoedeigenaren om zonder eigen investeringen de daken van hun vastgoed te benutten voor het opwekken van zonne-energie.

Rijden op zon
Zonne-energie kan ook gebruikt worden voor het opladen van elektrische auto’s. Steeds vaker kiezen automobilisten voor deze vorm van duurzame mobiliteit. Naar verwachting zal de vraag nog meer  toenemen. En kiest de bestuurder of ondernemer echt voor duurzaamheid, dan wordt de laadpaal voorzien van groene energie, opgewekt door wind of zon.

Platform voor bedrijven
Om ondernemers te ondersteunen bij verduurzamen op gebied van energie, mobiliteit en circulair ondernemen, is het platform Groningen Werkt Slim opgericht. Naast de loketfunctie voor vragen en advies worden producten en diensten aangeboden waar men concreet mee aan de slag kan. Voorbeelden zijn bovengenoemde projecten over zonnepanelen en laadpalen inclusief een selectie van leveranciers. Meer informatie is te vinden op www.groningenwerktslim.com

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte

Contact gegevens

  • Secretariaat
  • Jolanda Staal-Zaagman
    Zeewinde 3-10
    9738 AM Groningen
© 2018 – Vereniging bedrijven noord-oost – Alle rechten voorbehouden