Horeca voor Lesbos

Categorie: Nieuws

Horeca voor Lesbos

Het afgelopen jaar is een ontzettend moeilijk jaar geweest voor de horeca. Juist op die momenten is het soms goed om je eigen problemen even in perspectief te plaatsen, vinden Paul Rodenberg en Michel Boon. Op iets meer dan 2000 km van Amsterdam zitten duizenden mensen in nog steeds erbarmelijke omstandigheden in vluchtelingenkampen. Mensen die zijn gevlucht en alles achter hebben moeten laten. Deze crisis duurt nu al bijna 8 jaar en nog steeds is de oplossing niet in zicht.

In april 2021 starten Paul Rodenberg (‘t Kookpunt) en Michel Boon op Lesbos met een kookschool voor de bewoners van RIC Lesbos. Zij beginnen met het opleiden van een aantal bewoners van RIC Lesbos. Na deze opleiding gaan deze mensen zelf de volgende groepen opleiden. De cursussen die worden gegeven, zijn ook digitaal te raadplegen door de deelnemers en zijn straks in meerdere talen ondertiteld. 

Gestart wordt met 5 verschillende modules: Pizza, Sushi, Brood, Pasta en Vlees bereiding. Bij het voltooien van de modules ontvangen de deelnemers een certificaat met als doel de afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen. Het draagvlak onder de Griekse bewoners van Lesbos en de lokale ondernemers is voor dit project belangrijk. Het doel is dan ook om bewoners met een afgeronde module stage te laten lopen bij de horeca op Lesbos.

Binnen dit project wordt samengewerkt met Movement OnThe Ground. Deze Nederlandse organisatie is al ruim 5 jaar actief op Lesbos en heeft de afgelopen jaren hands on de zaken aangepakt en vele succesvolle projecten verzorgd. Voor meer informatie over Movement OnThe Ground kunt u even kijken op de www.movementontheground.com

De locatie op Lesbos voor de kookschool is er, de modules zijn gemaakt en de docenten staan te trappelen om die kant op te gaan. Er is echter geld nodig om de kookschool daar in te richten en de overige kosten te dekken.

Hieraan bijdragen? Ga naar: https://movement-on-the-ground.kentaa.com/team/horeca-voor-lesbos/doneren

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte

© 2018 – Vereniging bedrijven noord-oost – Alle rechten voorbehouden