Hulp en ondersteuning ondernemers tijdens Coronacrisis: update 31-3

Categorie: Nieuws

Hulp en ondersteuning ondernemers tijdens Coronacrisis: update 31-3

Gedurende de Coronacrisis wordt dit nieuwsartikel actueel gehouden met belangrijke links voor ondernemers. Krijgen we tips binnen of aanbod van ondersteuning, vullen we dit artikel aan. Ook toepasselijke informatie die we vanuit bijvoorbeeld gemeente of KvK verkrijgen, delen we in dit artikel. Voor vragen of opmerkingen over dit artikel mailt u secretaris@vbno.info. De meest actuele informatie vindt u onderaan dit bericht vetgedrukt boven de nieuwsbrieven van de Kamer van Koophandel.

Hulp en ondersteuning, belangrijke links

Ongetwijfeld merkt u als ondernemer de gevolgen van het Coronavirus en de maatregelen die worden genomen. U moet op een andere wijze omgaan met (fysieke) contacten. Vele ondernemers moeten tijdelijk hun activiteiten aanpassen of zelfs helemaal staken. Voor andere ondernemers geldt dat zij een vitale bijdrage moeten leveren. Wij kunnen ons voorstellen dat ondernemers kampen met vragen. Op bijgaande websites wordt actuele informatie verzameld:
https://www.mkb.nl/corona
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/veelgestelde-vragen-over-coronavirus-voor-werkgevers
https://gemeente.groningen.nl/ondersteuning-voor-ondernemers-tijdens-coronavirus

Creatieve ideeën en ondersteuning aan anderen

Ook al zijn de gevolgen van (de maatregelen rondom) het Coronavirus groot, bij veel ondernemers boort dit creativiteit aan. Ook is er behoefte aan het ontvangen en het geven van ondersteuning aan andere ondernemers. VBNO denkt graag mee en verbindt, zeker nu, ondernemers. Heeft u een creatief idee tijdens deze crisis, dat wellicht helpend kan zijn voor anderen? Heeft u behoefte aan ondersteuning of kunt u dit bieden, maar weet u niet wie u het beste kunt benaderen? Mail secretaris@vbno.info, wellicht kunnen wij ons netwerk inschakelen en zo de krachten bundelen!

Belastingdienstuitstel van betalingen aanslagen

De uitbraak van het Coronavirus heeft veel ingrijpende maatregelen tot gevolg. Dit heeft ook gevolgen voor u als belastingplichtige of als u een toeslag krijgt. De Belastingdienst doet er alles aan om u zo goed mogelijk te helpen. De volgende link leidt naar de speciale Coronapagina die de Belastingdienst hiervoor heeft opengesteld. Waarin onder andere informatie te vinden is over het aanvragen van uitstel van betalingen voor voor aanslagen inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting (btw) en loonheffingen. In bijgaande link leest u wat u daarvoor moet doen: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/ondernemers/content/coronavirus-belastingmaatregelen-om-ondernemers-te-helpen

Nieuwsbrief Kamer van Koophandel
Kamer van Koophandel heeft het KVK Coronaloket opgericht. Dit loket brengt geregeld een nieuwsbrief uit. Hierin algemene informatie over Corona, maar ook antwoorden op veelgestelde vragen en reacties:

19 tot en met 30-3-2020

31-3-2020

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte

Contact gegevens

  • Secretariaat
  • Jolanda Staal-Zaagman
    Zeewinde 3-10
    9738 AM Groningen
© 2018 – Vereniging bedrijven noord-oost – Alle rechten voorbehouden