Kaum zu fassen

Categorie: Nieuws

Kaum zu fassen

Twee bussen met mensen van Hanzehogeschool, gemeente en bedrijvenverenigingen reden dinsdag 24 april 2018 richting Hannover Messe.

Vroeg, heel vroeg verzamelt zich een bont gezelschap bij de Energy Barn op het Zerniketerrein voor een reis naar de Hannover Messe. Het is een gezamenlijk initiatief van bedrijvenverenigingen, gemeente en Hanzehogeschool om de Hannover Messe te bezoeken. De Hannover Messe is de grootste technologiebeurs in de wereld.
Hannover ligt niet naast de deur. Toch verloopt de reis vlot en soepel en dat komt mede door de leuke gesprekken in de bus. Al pratend ontstaan er leuke ideeën en gedachten en alleen dat al maakt de reis de moeite waard.
De beurs zelf is overweldigend. Groot in het kwadraat. Het is verteld en nu zien we met eigen ogen hoe waar dat eigenlijk wel is. Er is veel ruimte om op eigen gelegenheid te verkennen. Een vast ijkpunt is het Holland Paviljoen in hal 8. We zijn zeer onder de indruk van de inrichting van de beurs met stands die met complete bouwwerken zijn uitgerust en voorzien van de modernste multimediale faciliteiten. Er is veel aandacht voor duurzame energie en dat mag kennelijk wat kosten!
Eenvoudig van opzet maar daarom niet minder interessant is de stand van PTB-hijsmiddelen. Daar staat de nieuwe extreme krachtpatser voor het transport van treinwielstellen die PTB speciaal voor de Deutsche Bahn heeft gebouwd. De mensen van PTB staan, terecht, te stralen over dit prachtig stuk techniek die we voortaan als een echte PTB’er zullen aanduiden. Deze PTB’er kan maar liefst 15.000 kg verplaatsen. Wie doet het hem na?
Met een hapje en een drankje in het Holland Paviljoen, namens de gemeente Groningen door wethouder Joost van Keulen aangeboden, sluiten we het bezoek aan de beurs af. De terugreis naar Groningen verloopt rustig, de vermoeidheid slaat toe. Meer foto’s vindt u op de Facebookpagina van de VBNO.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte

Contact gegevens

  • Secretariaat
  • Jolanda Staal-Zaagman
    Zeewinde 3-10
    9738 AM Groningen
© 2018 – Vereniging bedrijven noord-oost – Alle rechten voorbehouden