KRAACK: van nieuwe locatie naar online lessen

Categorie: Nieuws

KRAACK: van nieuwe locatie naar online lessen

17 februari 2020, reikhalzend keken ze met zijn allen uit naar die datum.
Een nieuwe start voor KRAACK in een nieuw (huur)pand. Groter , professioneler en alle ruimte om nog meer mooie projecten neer te gaan zetten.
Met heel veel plezier gingen ze er aan de slag. Nog niet alles was af, zo was de keuken nog niet helemaal gereed en lag de juiste vloer er nog niet in. Maar er stond nog een grote klusdag (NL Doet) op het programma in maart dus dan zou het bijna helemaal klaar zijn…

En toen.. corona
Eerst 2 dagen in een soort roes. Wat nu?
Daarna samen met een collega een film opgenomen voor de spelers thuis, persoonlijk aan hun gericht met daarin opdrachten. 1 van die theateropdrachten besloot KRAACK ook op Facebook te zetten. Want wie weet, wilden er wel meer mensen (bv met kinderen) meedoen. Daarop kregen ze meteen al leuke reacties. Daar ontstond een nieuw idee om via Facebook (en de mail) opdrachten aan te bieden. Gevarieerd, net zoals het dagbestedingsprogramma: theater, zang, dans en creatieve opdrachten.

Iets tastbaars
Sanne (oprichter/eigenaar van Werkpodium KRAACK) maakte pakketjes met opdrachten die ze per post verstuurde. Naast het digitale aanbod leek het Sanne leuk als er ook iets tastbaars bij de spelers thuis kwam.

Maar dit alles voelde nog niet voldoende. Sannes vriend, vergaderde thuis veel via de computer. Wellicht was er een manier te bedenken om ook online les zouden kunnen geven! Na een testweek waarin de tops en flops al snel duidelijk werden, is KRAACK gestart met een online les aanbod via Teams. In kleine groepjes, passend bij de eigen werkwijze. Met ruimte voor individuele aandacht.

Verrassend goed
Het bleek verrassend goed te werken! Volop concentratie vanuit de spelers en heel veel theateropdrachten zijn goed mogelijk vanuit de woonkamer én ook goed in samenwerking.

Voor sommige spelers te druk
Maar voor een aantal spelers zijn de groepslessen te druk, kijken naar een scherm , allemaal nieuwe indrukken. Omdat Sanne graag wil dat iedereen goed mee kan doen, bedacht KRAACK daar voor het volgende: LIVE lessen via Facebook. Via chatberichtjes is interactie wel mogelijk, maar de spelers thuis zien alleen de begeleiders en raken niet afgeleid door andere spelers.

Voor de spelers die niet op Facebook kunnen gebruikt KRAACK YouTube . En ook dat werkt erg leuk en levert veel positieve reacties op. Door de week heen levert KRAACK een gevarieerd aanbod van zowel online groepslessen als livelessen én daarnaast nog losse opdrachten die ze via Facebook verspreiden.

Bij elkaar
Zo voortaan verder dan maar? Nee! Alhoewel dit voor nu tijdelijk uiteraard fijn is zo een oplossing te hebben, bereikt KRAACK niet iedereen. Bij elkaar zijn, in 1 ruimte, elkaar zien, afstemmen op dat moment en de hele dag invulling geven. Dat is wat KRAACK wil.
Hoe de komende tijd eruit zal zien is nog ongewis en iets waar Sanne over na moet denken. Want wanneer kan KRRACK weer “open” en hoe? 1,5 afstand is erg lastig realiseerbaar, ondanks dat ze nu een grotere ruimte hebben. 1 op 1 lessen dan? Qua theateraanbod/werkwijze ook niet ideaal. Afwachten…

Meer informatie over Werkpodium KRAACK:

Reportage OOG TV:
Artikel OOG TV

Via de Facebook pagina biedt KRAACK opdrachten aan:
Facebook Werkpodium Kraack

Via het YouTube kanaal biedt KRAACK LIVE lessen aan:
YouTube Werkpodium Kraack

Website: https://www.werkpodiumkraack.nl/

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte

Contact gegevens

  • Secretariaat
  • Jolanda Staal-Zaagman
    Zeewinde 3-10
    9738 AM Groningen
© 2018 – Vereniging bedrijven noord-oost – Alle rechten voorbehouden