Leeg en druilerig

Categorie: Nieuws

Leeg en druilerig

Een rondje over de velden. Zo voelt de surveillanceronde dit keer. Er zijn signalen over ‘opstootjes’ bij verschillende bedrijvenplekken in de stad. We nemen poolshoogte. Weinig te zien. Parkeerterreinen met een enkele auto. Troep op de stoep en niet-afgesloten containers met brandbaar materiaal.

We zien ramen die het zwaar te verduren hebben gehad: stenen die het glas gelukkig niet hebben kunnen breken. Een alleenstaande grote limo bij Kardinge. En we komen natuurlijk ook weer deuren tegen die we met gemak kunnen openen.

Voor de vrolijke noot zorgt een aantal medewerkers van Corparis. Wij spiegelen ons in de zojuist gewonnen wisselbeker en de barbecue koelt eenzaam en alleen af op de grote parkeerplaats.

Op bedrijventerrein De Hoogte lijkt het alsof de hoogwerkers van Gjaltema over ons waken. Zij steken indrukwekkend in de hoogte.

Binnen BBOG (Bedrijfsbeveiliging Omgeving Groningen) werken gemeente, politie, veiligheidsregio en bedrijvenverenigingen onder het motto Schoon, Heel en Veilig samen aan criminaliteitspreventie, beveiliging en veiligheidszorg op de bedrijvenlocaties in Groningen.

Tekst en foto’s: Bert Oost (BooST)

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte

© 2018 – Vereniging bedrijven noord-oost – Alle rechten voorbehouden