OTP verbindt onderwijs en bedrijven in de arbeidsmarktregio Groningen

Categorie: Nieuws

OTP verbindt onderwijs en bedrijven in de arbeidsmarktregio Groningen

OTP zorgt voor een betere verbinding tussen onderwijs en bedrijven in de arbeidsmarktregio Groningen. Dit doen ze door nauw samen te werken met onderwijsinstellingen, bedrijven en de overheid. VBNO is een van de stakeholders van de Stichting OTP die in 2011 is opgericht. OTP is in 2008 begonnen als project ‘Ondernemerstrefpunt’ vanuit Economische Zaken van de gemeente Groningen.

OTP zorgt ervoor dat een bedrijf zichtbaar wordt bij toekomstige medewerkers. En zij ondersteunen bij om- en bijscholing van personeel.

Zichtbaar worden bij talent?
Goed personeel vinden is een grote uitdaging. Het OTP legt contact met jongeren, studenten of werkzoekenden om ze enthousiast te maken voor een bedrijf. Zo wordt een bedrijf tijdig zichtbaar als interessante werkgever.

Hoe? OTP organiseert:
– ChecktheBizz bedrijfsbezoeken
– Loopbaan evenementen
– Gastlessen

Leven Lang Ontwikkelen
De snelle veranderingen op de arbeidsmarkt zorgen ervoor dat om- en bijscholing van werknemers steeds belangrijker wordt. De bedrijfsdecaan helpt om de juiste scholingsvraag en -behoefte te concretiseren. Er wordt besproken welke opleidingen en cursussen er zijn. OTP brengt het bedrijf vervolgens in contact met de juiste kennisafdelingen binnen het onderwijs in het kader van Leven Lang Ontwikkelen (LLO).

Meer weten? ? 050-210 34 31 ✉️ info@otp.nl of kijk op https://www.otp.nl/

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte

Contact gegevens

  • Secretariaat
  • Jolanda Staal-Zaagman
    Zeewinde 3-10
    9738 AM Groningen
© 2018 – Vereniging bedrijven noord-oost – Alle rechten voorbehouden