Vakantie? Niet voor vandalen en andere ongure types!

Categorie: Nieuws

Vakantie? Niet voor vandalen en andere ongure types!

In de laatste weken voor de vakantie moet er nog zo veel. Sommige zaken schieten er dan bij in, zoals bijvoorbeeld aandacht voor de veiligheidsaspecten in en rond het bedrijfspand.

De vakantieperiode is in zicht en dan wilt u graag nog zoveel mogelijk zaken afronden. Met een gerust gevoel op vakantie gaan! Dus het ‘gas gaat er op’ en er wordt flink doorgewerkt. Vergeet in alle drukte niet om nog even een ‘veiligheidscheck’ te doen. Terwijl u zorgeloos op pad gaat richting vakantieoord, slaan anderen hun slag.

Illustratief is dat in de maand juni een aanzienlijke toename van open ramen, deuren en hekken alsmede van zwerfafval en opstapeling van (brandbare) spullen op toegankelijke plekken is geconstateerd. Wellicht heeft het te maken met de lange zomerdagen en het mooie weer. Het is niet goed voor de veiligheid op de bedrijventerreinen. Meer alertheid van de ondernemers zelf is geboden.

Het moet in ieder geval een goed gevoel geven dat de collectieve surveillance van BBOG* op de bedrijventerreinen ook in de vakantieperiode gewoon ‘open’ is. CRUON en politie blijven alert en waakzaam. Maar u kunt wel een handje helpen door de volgende checklist af te vinken:

 1. Deuren, ramen en hekken goed afsluiten.
 2. Maak het eventuele ‘binnendringers’ niet gemakkelijk en haal ‘opstapjes’ zoals kratten, pallets, stenen e.d. weg.
 3. Brandbare spullen, zoals pallets e.d. afvoeren of veilig opslaan en containers binnen of tenminste uit het zicht plaatsen.
 4. Eventuele alarminstallatie inschakelen en zorgen voor een of meerdere bereikbare contactperso(o)n(en) (inclusief telefoonnummers). Dat geldt ook voor automatische brandmeld- en blussystemen.
 5. Het regelen van een goede alarmopvolging wordt zeer aanbevolen en informeer meldkamers en alarmcentrales.
 6. Serverruimte afgesloten en zijn toegangscodes en wachtwoorden van het interne netwerk goed voor derden verborgen?
 7. Contract met beveiligingsbedrijf CRUON voor opvolging en soortgelijke dienstverlening? Laat weten dat u met vakantie bent. CRUON is dan extra alert.

Tijdens de vakantieperiode biedt CRUON extra service voor diegenen die geen ‘standaardcontract’ voor alarmopvolging hebben. Voor een luttel bedrag van €50,- biedt CRUON deze service gedurende de vakantieperiode. Voor meer informatie kunt u contact zoeken met Harold Vermeer via telefoonnummer 050 7600650.

BBOG wenst u in ieder geval een hele fijne en ongestoorde vakantie.

*De gezamenlijke surveillancerondes vinden plaats conform de afspraken binnen BBOG (Bedrijfsbeveiliging Omgeving Groningen). Binnen BBOG werken gemeente, politie, veiligheidsregio en bedrijvenverenigingen onder het motto Schoon, Heel en Veilig samen aan criminaliteitspreventie, beveiliging en veiligheidszorg op de bedrijvenlocaties in Groningen.

Auteur: Bert Oost
Fotografie: Bert Oost

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte

Contact gegevens

 • Secretariaat
 • Jolanda Staal-Zaagman
  Zeewinde 3-10
  9738 AM Groningen
© 2018 – Vereniging bedrijven noord-oost – Alle rechten voorbehouden