VBNO blijft betrokken bij Vervanging Gerrit Krolbrug

Categorie: Nieuws

VBNO blijft betrokken bij Vervanging Gerrit Krolbrug

Speciaal voor alle ondernemers in het gebied rondom de Gerrit Krolbrug organiseerde Vereniging Bedrijven Noord Oost (VBNO) op 25 februari een bijeenkomst over de ontwikkelingen van de nieuwe Gerrit Krolbrug. De brug zal in de komende jaren worden vervangen. Bij de planvorming worden diverse partijen betrokken. VBNO is, naast bijvoorbeeld bewonersorganisaties, de fietsbond, de Gasunie en Het Groninger Landschap een belangrijke gesprekspartner voor Rijkswaterstaat, de trekker van dit project.

VBNO vindt het belangrijk dat ondernemers een stem krijgen en nodigde daarom alle ondernemers in het gebied uit voor de bijeenkomst over de Gerrit Krolbrug. Vanuit de aanwezige ondernemers werden diverse zaken meegegeven en vragen gesteld. Van belang is dat niet alleen de bewonersorganisaties, maar ook de bedrijven in de omgeving nauw betrokken worden.

Steun voor bewonersvariant
Buiten haar lijn met de ondernemers onderhoudt VBNO ook nauw contact met andere stakeholders. Zo heeft VBNO haar steun uitgesproken voor het inbrengen van een bewonersinitiatief in de variantenstudie die Royal Hashkoning uitvoert. De bewonersvariant lijkt op de huidige brug en is beduidend lager dan wat de overheid wil: 2,18 meter. Deze brug heeft gescheiden rijbanen voor gemotoriseerd verkeer en fietsers, plus een loopfietsbrug.

Online Informatiebijeenkomst
Royal Hashkoning, het architecten- en adviesbureau dat de ontwerpsessies leidt, treft ook de voorbereidingen voor de participatiegroep. De wijze van participatie is op dit moment anders dan in februari denkbaar was.
Op 1 juli aanstaande vindt een online informatiebijeenkomst plaats. Voor meer informatie over deze door Rijkswaterstaat en gemeente Groningen georganiseerde bijeenkomst klik hier: https://www.vbno.info/online-informatiebijeenkomst-vervanging-gerrit-krolbrug/

Op de hoogte blijven
Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkeling en wat VBNO hierin kan betekenen? Wilt u actief betrokken worden? Geef dit door aan Jolanda Staal-Zaagman (secretaris en verenigingsmanager VBNO) via secretaris@vbno.info en houdt onze website in de gaten. Wanneer hiervoor voldoende aanleiding en belangstelling is, organiseert VBNO in het najaar opnieuw een informatiesessie. Meer informatie vindt u ook via www.rijkswaterstaat.nl/programma-hld

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte

Contact gegevens

  • Secretariaat
  • Jolanda Staal-Zaagman
    Zeewinde 3-10
    9738 AM Groningen
© 2018 – Vereniging bedrijven noord-oost – Alle rechten voorbehouden