Veel informatie en betrokkenheid ondernemers bij bijeenkomst Gerrit Krolbrug

Categorie: Nieuws

Veel informatie en betrokkenheid ondernemers bij bijeenkomst Gerrit Krolbrug

‘Als Koningin Maxima de nieuwe brug komt openen, dan wil ik alleen maar blije gezichten zien’, aldus Ryan Lievaart, omgevingsmanager bij Rijkswaterstaat, tijdens de ondernemersbijeenkomst over de Gerrit Krolbrug op 25 februari. Duidelijk werd hoeveel belangen er spelen bij de ontwikkelingen van ‘een brug’ en welke impact keuzes hierin hebben op de omgeving.

Speciaal voor alle ondernemers in het gebied rondom de Gerrit Krolbrug organiseerde Vereniging Bedrijven Noord Oost (VBNO) een bijeenkomst over de ontwikkelingen van de nieuwe Gerrit Krolbrug. De brug zal in de komende jaren worden vervangen. Bij de planvorming worden diverse partijen betrokken. VBNO is, naast bijvoorbeeld bewonersorganisaties, de fietsbond, de Gasunie en Het Groninger Landschap een belangrijke gesprekspartner voor Rijkswaterstaat, de trekker van dit project.

VBNO geeft ondernemers graag een stem en nodigde alle ondernemers in het gebied uit voor de bijeenkomst over de Gerrit Krolbrug. Ryan Lievaart vertelde over de ontwikkelingen van de brug. Van de gemeente Groningen, belangrijke partner in dit project, was Niels Keissen aanwezig.

Tijdens de bijeenkomst kregen de toehoorders een heldere presentatie over de geschiedenis van de planvorming Gerrit Krolbrug en over de ontwikkelingen naar de nieuwe brug. Klik voor de volledige presentatie:

Vanuit de aanwezige ondernemers werden diverse zaken meegegeven en vragen gesteld. Van belang is dat niet alleen de bewonersorganisaties, maar ook de bedrijven in de omgeving nauw betrokken worden. Hoe dit precies gaat gebeuren, dat is aan Royal Haskoning, het bureau dat de planstudie voor de Gerrit Krolburg gaat uitvoeren. Het advies- en ingenieursbureau is momenteel bezig ontwerpsessies te plannen. Ook is het mogelijk mee te denken in de participatiegroep.

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkeling en wat VBNO hierin kan betekenen? Heeft u belangstelling om deel te nemen aan de participatiegroep? Geef dit door aan Jolanda Staal-Zaagman (secretaris en verenigingsmanager VBNO) via secretaris@vbno.info en houdt onze website in de gaten. Meer informatie vindt u ook via http://www.rijkswaterstaat.nl/programma-hld

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte

Contact gegevens

  • Secretariaat
  • Jolanda Staal-Zaagman
    Zeewinde 3-10
    9738 AM Groningen
© 2018 – Vereniging bedrijven noord-oost – Alle rechten voorbehouden