Vereniging Bedrijven Noord Oost draagt bij…

Categorie: Nieuws

Vereniging Bedrijven Noord Oost draagt bij…

Onder de noemer ‘Vereniging Bedrijven Noord Oost’ draagt bij…’ schoof Barbara Baijens van de stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis Ziekenhuis UMCG gisteren aan bij de maandelijkse vergadering van het dagelijks bestuur van de vereniging. Aan Barbara werd door verenigingsmanager en secretaris van vereniging Jolanda Staal-Zaagman een cheque van 1.000,- euro overhandigd. Een bijdrage in de kosten van een ‘MRI-televisie’.

De stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis UMCG streeft ernaar om samen met haar donateurs projecten te financieren waarmee de verblijf- en speelomgeving van patiënten en ouders van het kinderziekenhuis wordt verbeterd, zoals familiefaciliteiten, onderzoek, kunst en cultuur, psychosociale ondersteuning, theater en muziekoptredens.

Voor het realiseren van een MRI televisie werd een beroep gedaan op de stichting. Een MRI televisie is een speciaal TV-scherm dat achter de MRI scan wordt geplaatst. Via een spiegelconstructie kan het kind in de MRI scan naar de televisie kijken.

In de kindergeneeskunde is een MRI scan van groot belang. Een patiënt moet heel lang stilliggen. Tijdens het onderzoek zijn er regelmatig harde kloppende geluiden. Om die redenen is een MIR een ingrijpend onderwerp voor kinderen. De MRI televisie zorgt voor ontspanning bij het kind en voorkomt dat kinderen voor het ondergaan van een MRI onder narcose hoeft worden gebracht.

Een prachtig initiatief dat de Vereniging Bedrijven Noord Oost graag ondersteunt!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte

© 2018 – Vereniging bedrijven noord-oost – Alle rechten voorbehouden