Waardering voor politie en gemeente Groningen voor ontruiming Simmerenterrein

Categorie: Nieuws

Waardering voor politie en gemeente Groningen voor ontruiming Simmerenterrein

VBNO heeft kennisgenomen van de poging van een groep krakers om een perceel grond aan de Ulgersmaweg 32 (lokaal bekend als het “Simmerenterrein”) te bezetten. Door daadkrachtig optreden van de politie is deze poging verijdeld, de VBNO spreekt haar waardering uit over de handelswijze van het OM en de Gemeente Groningen.

Kraken is illegaal (bij wet verboden) en bovendien leent het, zwaar vervuilde, Simmeren terrein in de huidige staat zich absoluut niet voor tijdelijke bewoning. VBNO is al lange tijd in gesprek met de Gemeente Groningen over het vinden van een passende bestemming voor het terrein. VBNO heeft daartoe veel ideeën aangereikt, maar helaas werd daar nog geen passend vervolg aan gegeven. Het “Simmerenterrein” ligt in een gebied, dat qua activiteiten en uitstraling de laatste jaren fors heeft ingeboet. Bedrijven verdwenen en tijdelijke gebruikers kwamen hiervoor in de plaats. Behalve de nodige leegstand is er inmiddels een overvloed aan kringloopwinkels, de voedselbank is er gevestigd en er wordt gesproken over de komst van een moskee. Het gebied heeft dringende behoefte aan economisch versterkende bedrijvigheid en dit is derhalve hét moment om op zeer korte termijn een passende en economische invulling aan het “Simmeren terrein” te geven. VBNO gaat graag opnieuw met de Gemeente in gesprek. 

Ook meepraten over de Ulgersmaweg en het Simmerenterrein? Op 28 januari organiseert VBNO voor ondernemers een online bijeenkomst. Meer informatie en aanmelden via: https://www.vbno.info/online-bijeenkomst-ulgersmaweg/

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte

© 2018 – Vereniging bedrijven noord-oost – Alle rechten voorbehouden