‘Zeven-sloten-tegelijk-pad’ Groninger Landschap

Categorie: Nieuws

‘Zeven-sloten-tegelijk-pad’ Groninger Landschap

Het Groninger Landschap wil de verbinding tussen het bezoekerscentrum in Noorderhoogebrug en de omliggende natuur verbeteren door een beleefpad aan te leggen en zoekt sponsors.

Bij Noorderhoogebrug ligt het Bezoekerscentrum Reitdiep van Het Groninger Landschap. Dit bezoekers- centrum ligt op het raakvlak van stad en ommeland en vormt de poort naar het Reitdiepgebied. Binnen is een expositie over de Hunze en over weidevogels, een filmzaal en een winkeltje. Buiten is een potstal met Groninger blaarkoppen met daarin een uitzichtpunt over het prachtige Reitdieplandschap. In het weekend ontvangen we jaarlijks duizenden bezoekers. Door de week krijgen we leerlingen van basisscholen op bezoek en brengen hen in contact met de natuur. Het bezoekerscentrum wordt volledig gerund door een enthousiaste groep vrijwilligers.

Het Groninger Landschap wil de verbinding tussen het bezoekerscentrum en de omliggende natuur verbeteren door een beleefpad aan te leggen. Doelgroep zijn gezinnen: kinderen met hun (groot)ouders. Het wordt een spannend pad, dwars door de weilanden en over zeven sloten. Vandaar de naam ‘Zeven- sloten-tegelijk-pad’. Elke sloot wordt gepasseerd met een bruggetje, slingertouw of trekpontje. Eén van de sloten is de Hunze, daar wordt verteld dat dit ooit de rivier was die Groningen met de zee verbond…..

De totale kosten voor dit beleefpad bedragen €45.000. Dankzij giften en bijdragen van fondsen is de helft hiervan inmiddels gefinancierd. Het resterende bedrag wil Het Groninger Landschap nog graag via sponsoring bij elkaar krijgen. Het Groninger Landschap hoopt daarbij op bijdragen van ondernemers en anderen uit de directe omgeving. Sponsoring van het beleefpad kan op verschillende manieren, waarbij telkens een tegenprestatie wordt geleverd:

  1. sponsorbijdrage vanaf €100, naamsvermelding op bord bij start van het beleefpad
  2. sponsorbijdrage vanaf €500, als A plus naamsvermelding op één van de bruggetjes
  3. maatwerk: bijvoorbeeld ‘adoptie’ van één van de bruggetjes.

De feestelijke opening van het beleefpad vindt plaats op 23 juni tijdens het Hunzefestival, waar jaarlijks ruim 4000 bezoekers komen. Alle sponsors worden daarvoor uitgenodigd!

Meer info: Rieneke Harkema via r.harkema@groningerlandschap.nl of 050-3135901

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte

Contact gegevens

  • Secretariaat
  • Jolanda Staal-Zaagman
    Zeewinde 3-10
    9738 AM Groningen
© 2018 – Vereniging bedrijven noord-oost – Alle rechten voorbehouden