Groningse ondernemers blij met Energiebesparingspakket

Categorie: Nieuws

Groningse ondernemers blij met Energiebesparingspakket

Met de overhandiging van het eerste Energiebesparingspakket in Groningen aan winkeliers in de binnenstad, startte wethouder Bloemhoff van Economische Zaken op vrijdag 7 oktober de campagne die volgt op de inmiddels bekende ‘Deuren Dicht’-actie van duurzaamheidsplatform Groningen Werkt Slim.

Dit platform, opgericht door de vier Groninger bedrijvenverenigingen, gemeente en provincie Groningen, wil met deze campagne samen met de ondernemers fors besparen op energie en de bijkomende financiële lasten. “Het is belangrijk dat de ondernemers nu gefaciliteerd worden. Er gaat nog veel energie verloren, onder meer door openstaande deuren. De deur dicht bespaart energie en geld. Maar er zijn nog meer besparingsmogelijkheden, daar voorziet dit pakket in”, zegt wethouder Bloemhoff.

Pakket vol tips

Het energiebesparingspakket bestaat uit het vernieuwde Deuren-Dicht-bordje, nu in 2 kleurstellingen verkrijgbaar, een brochure met 10 tips om energie te besparen en informatie over de gratis energiescan. Met deze scan, ofwel zelf in te vullen via www.slimmeco2thermometer.nl ofwel met een adviseur van Groningen Werkt Slim samen in te vullen, krijgen ondernemers inzicht in de besparingskansen. Het pakket of de losse onderdelen zijn kostenloos aan te vragen via www.groningenwerktslim.com.

‘Welkom, wij zijn OPEN’

‘Welkom, wij zijn open, de deur is dicht om energie te besparen’; het bordje met deze tekst moet de komende tijd op nog meer deuren zichtbaar zijn. Het initiatief komt oorspronkelijk van de Groningen City Club. “Uit onderzoek van het Belgische onderzoeksbureau Haystack International blijkt dat met een dichte winkeldeur de energiekosten flink dalen. Een automatische schuifdeur met luchtgordijn bijvoorbeeld bespaart bijna 40% gasverbruik ten opzichte van een deur die open staat”, zegt Eric Bos, voorzitter Groningen City Club. Bovendien heeft een dichte winkel- en horecadeur geen invloed op het aantal klanten en op de omzet, wijst een proef in Amsterdam en Tilburg uit. Klanten reageren er juist positief op. De bordjes zijn bedoeld voor ondernemers in de gehele gemeente en provincie Groningen.

Al vele deelnemers

De bordjes waren al veel te zien maar met deze actie worden nog meer ondernemers gestimuleerd mee te doen. Het eerste pakket is vandaag uitgereikt aan de eigenaar van Laif & Nuver aan de Rode Weeshuisstraat in de binnenstad. Ook andere ondernemers zoals van Kokotoko, BØRGØR en Pronk namen een pakket in ontvangst. De komende weken worden de pakketten in de gemeente en provincie door het team van Groningen Werkt Slim uitgedeeld of zijn aan te vragen via www.groningenwerktslim.com.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte

© 2018 – Vereniging bedrijven noord-oost – Alle rechten voorbehouden