Veiligheidsschouw VBNO-gebied

Categorie: Nieuws

Veiligheidsschouw VBNO-gebied

Een recente veiligheidsschouw in de omgeving van Pop Dijkemaweg en Beckersweg, geïnitieerd door de Bedrijfsbeveiliging Omgeving Groningen (BBOG) in samenwerking met lokale autoriteiten en de VBNO, heeft de aandacht gevestigd op de veiligheidsaspecten van het lokale bedrijventerrein.

De schouw, gehouden op dinsdag 28 november, was een gezamenlijke actie van diverse partijen waaronder politie, brandweer, gemeentelijke handhaving, beveiligingsbedrijf Cruon, cybersecurity-specialist Hackclusive, en vertegenwoordigers van de gemeente en VBNO. Namens de VBNO waren bestuursleden Alice Meins, Alexander Bleker en Menno Oomkens aanwezig.

Het primaire doel van de veiligheidsschouw was het identificeren van diverse veiligheidsrisico’s en het aanwijzen van verbeterpunten. Tijdens de inspectie werd specifiek gelet op zaken zoals:

  • Deuren of hekken die niet naar behoren afgesloten waren, wat een direct risico vormt voor ongeautoriseerde toegang tot bedrijfsterreinen en -gebouwen.
  • Volle brievenbussen met potentieel vertrouwelijke post, wat wijst op een gebrek aan regelmatige controle en kan leiden tot informatiebeveiligingsrisico’s.
  • Slecht afgebakende wegwerkzaamheden, wat niet alleen een risico vormt voor de verkeersveiligheid maar ook kan leiden tot onduidelijkheden en ongelukken op het bedrijventerrein.
  • De aanwezigheid van sloopauto’s of -brommers op de openbare weg, wat niet alleen een doorn in het oog is, maar ook gevaarlijke situaties kan creëren voor voetgangers en ander verkeer.
  • Slechte digitale beveiliging, zoals open wifi-netwerken, die de deur openzetten voor cyberaanvallen en datalekken.

Deze bevindingen benadrukken de noodzaak om fysieke en digitale beveiligingsmaatregelen serieus te nemen en te verbeteren waar nodig. Resultaten en aanbevelingen worden met betrokken bedrijven en de gemeente gedeeld.

Deze collectieve inspanning benadrukt het nut van regelmatige veiligheidscontroles en de kracht van samenwerking tussen verschillende entiteiten voor het waarborgen van een veilige bedrijfsomgeving in Groningen. De VBNO speelt een belangrijke rol in deze samenwerking en zet zich voortdurend in voor de veiligheid van de bedrijventerreinen in haar regio.

Voor leden die interesse hebben om deel te nemen aan een volgende schouw: u bent van harte welkom! Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief voor toekomstige aankondigingen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte

© 2018 – Vereniging bedrijven noord-oost – Alle rechten voorbehouden